Hyundai i20

PREZENTARE

Designul intalneste tehnologia intuitiva.

Construit pentru a excela in fiecare detaliu, noul i30 ofera acum tot ceea ce este mai bun in materie de design, siguranta, conectivitate si eficienta.

DESIGN

În lumina reflectoarelor.

Hyundai i20 se remarca prin noul design, inspirat de filozofia globala Hyundai „Sensuous Sportiness” - primul model din Europa care integreaza noua directie stilistica.

design hyundai i20

Semnatura unica a sistemului de iluminare

Farurile cu LED sunt evidentiate de luminile de zi, conectandu-se vizual cu partea din spate pentru un aspect unic.

Dinamic si sportiv

Grila frontala de tip cascada, care se extinde spre partile laterale, accentueaza dimensiunile generoase ale exteriorului.

Design remarcabil

Luneta integreaza blocurile optice spate cu forma alungita, completand aspectul general armonios.

DESIGN INTERIOR

Interior elegant din orice unghi

Odata instalat la bord, te vei simti ca acasa. Interiorul noului model i20 integreaza tendintele actuale de design ale gamei Hyundai si demonstreaza versatilitate, completand totodata designul exterior sofisticat. Asadar, esti invitat sa descoperi cele mai frumoase detalii de interior si sa cunosti un alt standard de confort!

interior hyundai i20

Mereu conectat

Pentru flexibilitate sporita, modelul dispune de comenzi pe volan. Instrumentarul de bord si display-ul central au fost integrate in doua ecrane de 10,25 inchi, respectiv de 8 inchi, incorporate in plansa de bord. De asemenea, pasagerii din spate beneficiaza de conectivitate USB.

Interior elegant

Designul interior reliefeaza liniile orizontale ale bordului, elemente distinctive ale noului habitaclu.

Portbagaj generos

In comparatie cu predecesorul, volumul portbagajului a crescut cu 25 de litri, ajungand la 351 de litri.

Spatiu interior.

In comparatie cu versiunea anterioara, latimea si ampatamentul au fost marite, spatiul pentru pasagerii din spate fiind astfel suplimentat. Volumul portbagajului a crescut cu 25 de litri, ajungand la 351 de litri.

Iluminare ambientala.

Noul i20 dispune de o noua tehnologie pentru iluminarea ambientala.

Eleganta si confort.

In habitaclu descoperim materiale de calitate si un spatiu generos.

DESIGN EXTERIOR

Expresiv, versatil și atrăgător

Liniile elegante subliniaza exteriorul rafinat, accentuat de proportii echilibrate. Partea frontala integreaza grila tip cascada, element din noua identitate vizuala a marcii. Pentru a imbunatati eficienta aerodinamica, proiectoarele de ceata au fost redesenate.

Luminile de zi cu LED ale noului i20 confera vizibilitate si siguranta optime, noua grila tip cascada aduce modelului un aspect dinamic si impunator, iar proiectoare de ceata frontale sunt dezvoltate pentru un plus de vizibilitate.

PERFORMANTA

Progres si eficienta

Cea mai performanta motorizare este 1,0 T-GDi, in variantele de 100 CP sau 120 CP. Pentru prima data, aceasta motorizare este disponibila cu un propulsor mild hybrid de 48 V, optional pentru varianta de 100 CP sau standard pentru cea de 120 CP. La baza gamei se afla motorizarea 1,2 MPi, care dezvolta o putere de 84 CP.

Sistemul mild hybrid de 48V

Sistemul de 48 V permite reducerea consumului si a emisiilor de CO2.

Transmisie automata.

Propulsorul T-GDi de 1 litru poate fi asociat unei cutii de viteze cu dublu ambreiaj si sapte trepte de viteza (7 DCT).

Transmisie manuala inteligenta (iMT)

Cu ajutorul iMT, in momentul decelerarii, motorul este decuplat de la transmisie, permitand autovehiculului sa ruleze liber. Tehnologia a fost proiectata pentru a spori eficienta consumului de combustibil.

Transmisie manuala cu 6 trepte.

Pentru pasionatii de condus care prefera sa schimbe treptele de viteza, Hyundai propune o transmisie manuala in cinci trepte.

Eficienta sporita.

Noul i20 este disponibil cu doua propulsoare si trei variante de transmisie.

Performanta remarcabila.

Motorizarea MPi si cele trei versiuni turbo contribuie la o experienta dinamica de condus.

7 trepte de viteza

Trei optiuni pentru transmisie: 6 iMT (1,0 T-GDi 48 V) 6 MT sau 7 DCT (1,0 T-GDi) 5 MT (1,2 MPi)

Sistemul mild hybrid 48 V.

Propulsorul mild hybrid de 48 V contribuie la reducerea emisiilor. Bateria de 48 V se reincarca automat in timpul deplasarii, datorita sistemului de franare regenerativa.

Sistemul mild hybrid ofera avantaje in special in traficul urban, spre exemplu, dupa o oprire la semafor. Datorita generatorului de pornire MHSG (Mild Hybrid Starter Generator), repornirea se face mai rapid si mai usor, folosind energie din bateria de 48 V.

Pe perioada de accelerare, MHSG sustine motorul termic cu o putere suplimentara intre 4 si 10 kW, in functie de nivelul de incarcare a bateriei si de gradul de accelerare impus de conducatorul auto. In momentul in care a fost atinsa viteza dorita, sistemul MHSG trece in mod neutru si nu mai distribuie energie. Drept urmare, poate fi redus nivelul emisiilor si al consumului.

La o viteza constanta, sistemul MHSG este fie inactiv, fie actioneaza ca un generator incarcand bateria de 48 V, in functie de nivelul de energie disponibil.

La franare sau mers inertial, rotirea volantei alimenteaza sistemul MHSG, care actioneaza apoi ca un generator cu o recuperare maxima a puterii de la 10 pana la 12 kW. Generatorul converteste energia kinetica de la franare in electricitate si o transmite inapoi la bateria de 48 V.

Cand se ruleaza la viteze mici, functia start-stop se activeaza la 30 km/ h. La o decelerare intre 30 - 0 km/ h si cu ambreiajul decuplat, motorul se opreste complet.

CONFORT

Mai mult spatiu

Portbagaj generos.

In comparatie cu modelul anterior, volumul portbagajului a crescut cu 25 de litri, ajungand la 351 de litri.

Spatiu suplimentar.

Prea multe bagaje? Noul i20 ofera spatiu suplimentar pentru confortul tau.

Incarcare wireless.

Hyundai i20 integreaza un suport pentru incarcare wireless.

Conectivitate USB.

Pentru pasagerii din spate este disponibila o priza de incarcare USB.

Sistem audio Premium Bose ®.

Noul i20 este primul model Hyundai din Europa echipat cu sistem audio Bose, dispunand de opt difuzoare, printre care un subwoofer.

CONECTIVITATE

Tehnologii avansate

Pentru un plus de eleganta si confort, instrumentarul de bord, care ofera informatii importante despre modul de condus, sistemele de siguranta activa, consumul de combustibil sau temperatura din exterior, a fost integrat intr-un ecran de 10,25 inch.

Display central.

Display-ul central, cu ecran de 8 inchi, este compatibil cu Android Auto si Apple Car Play, disponibile wireless.

Sistem eCall.

In situatia in care se declanseaza airbag-urile, eCall permite efectuarea automata a unui apel de urgenta de la bordul autovehiculului. Hyundai i20 dispune, de asemenea, de un buton eCall care poate fi activat manual pentru asistenta.

SIGURANTA

Hyundai SmartSense

Hyundai i20 ofera o noua gama de echipamente pentru siguranta.

Sistem de asistenta la mentinerea benzii de rulare (LFA)

Pentru prima data, i20 este disponibil cu sistem de asistenta la mentinerea benzii de rulare. LFA mentine autovehiculul pe mijlocul benzii de rulare, la viteze de pana la 180 km/ h.

Sistem de monitorizare a unghiului mort (BCA)

Utilizand tehnologia radar, sistemul monitorizeaza zonele laterale spate ale autovehiculului. In cazul in care un alt vehicul este detectat in momentul in care conducatorul auto semnalizeaza o schimbare a benzii de rulare sau un viraj, sistemul emite un semnal sonor.

Sistem de avertizare pentru evitarea unei coliziuni la deplasarea in marsarier (RCCA)

In zone cu vizibilitate redusa, sistemul alerteaza conducatorul auto in legatura cu apropierea unui alt vehicul din spate si actioneaza automat frana.

Sistem de asistenta la coliziune frontala (FCA) cu detectare pietoni si biciclisti

Cu ajutorul senzorilor radar si al camerei frontale, FCA aplica automat o forta de franare pentru a evita riscul unui accident sau pentru a reduce daunele atunci cand o coliziune este inevitabila.

Pilot automat inteligent sincronizat cu sistemul de navigatie (NSCC)

Pilotul automat inteligent sincronizat cu sistemul de navigatie (NSCC) anticipeaza curbele sau liniile drepte pe autostrada, regland viteza autovehiculului.

Sistem de avertizare la deplasarea autovehiculului din fata (LVDA)

Sistemul avertizeaza conducatorul auto in momentul in care vehiculul din fata demareaza brusc, cum ar fi la semafor sau intr-un ambuteiaj.

Pilot automat inteligent cu sistem de recunoastere a indicatoarelor rutiere de viteza (ISLA)

Sistemul avertizeaza sonor si vizual conducatorul auto, adaptand automat viteza.

ACCESORII

Echipează-ți autoturismul!

Accesoriile Hyundai sunt proiectate si realizate special pentru a va oferi confort suplimentar, de a va garanta o experienta inedita la volan, dar si pentru un plus de siguranta in trafic.
Dupa procesul de achizitie, in functie de preferinte, dar si nevoi, modelele Hyundai i20 pot fi echipate cu diferite accesorii. Intreaba un consultant auto despre gama de accesorii pentru acest model.

UTILE

Specificații Tehnice - Manualul Proprietarului - Broșură

Clasic
Hyundai i20, 1.2, 84CP M5 5DR Clasic descarca specificatii
Comfort
Hyundai i20, 1.2, 84CP M5 5DR Comfort descarca specificatii
Led Line
Hyundai i20, 5DR, 1.2, M5, 84CP Led Line descarca specificatii
Hyundai i20, 5DR, 1.0T-GDi, 100CP, M-Hybrid 48V, 6iMT Led Line descarca specificatii
Hyundai i20, 5DR, 1.0T-GDi, 100CP, M-Hybrid 48V, 7DCT Led Line descarca specificatii
Manualul Proprietarului
Hyundai i20 descarca manualul
Brosura
Hyundai i20 descarca brosura
TOP